CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZ NA PRAVIDLA - Princezna a drak

téma založeno uživatelem xSiskaA - 5.1.2015, 20:17 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
brzda95 2 Bumsakalaka 2 Chmura 11 Dupi 1 Eldenroot 3 Hana Klusáková 2 Janci_SK 2 Kobo 1 Lucie Nárožná 3 miguell_berry 1 peťul 12 Skubin 2 theoman 1 xSiskaA 2
Ahoj,

1) U této otázky tě můžu odkázat do tématu -

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

- ve kterém v úvodním obrázku je odpověď na tvou otázku. :)

2) Ano, pokud přikládáš kartičku s princeznou k městu které máš obsazené svou figurkou musíš ji z města odebrat.

3) Vílu můžeš přemístit pouze když na právě přiloženou kartičku můžeš umístit figurku ale rozhodneš se že neumístíš. Při umísťování kartičky se sopkou figurku umístit nemůžeš, takže nemůžeš přemístit ani vílu. U princezny můžeš přemístit vílu pouze v případě že kartičku přiložíš k neobsazenému městu a nic na ni neobsadíš. Pokud přiložíš kartičku s princeznou k obsazenému městu, v tom případě nesmíš umístit žádnou svou figurku, takže nemůžeš přemístit ani vílu.
Já osobně jsem pro pravidla která jsem tu napsal :).

Snad se mi povedlo ti vše dostatečně vysvětlit, pokud máš ještě nějaký dotaz klidně se zeptej.  ;)
[-] 2x   Eldenroot, xSiskaA
Víla chrání pouze před drakem.

S tím statkem máš asi pravdu. Děkuji za upozornění, moc si toho vážím - tabulka bude upravena  :).
Ahoj,
vílu smíš umístit nebo přemístit pokaždé když na kartičku kterou jsi právě přiložila můžeš umístit svou figurku ale neumístíš. Když další hráč přiloží kartičku a neumístí na ni svou figurku může si vílu od tebe vzít a umístit ji k některé ze svých figurek.

Pokus ti víla zůstane jedno kolo dostaneš automaticky jeden bod.

Pokud se uzavře nějaká oblast (město, cesta, klášter) dostane hráč který má u své figurky vílu navíc ještě 3 body.

Může být takovéto vysvětlení, pokud ti není ještě cokoli jasné neváhej se zeptat.  ;)

Připravil jsem také obrázek s tabulkou kde je vypsáno kam je možné kterou figurku umístit. Víc úvodní příspěvek v tématu

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

.
[-] 2x   Chmura, Eldenroot
Když přiložíš kartičku s princeznou k obsazenému městu můžeš (ale nemusíš) jednu figurku z města odebrat a je jedno čí je.
Ahoj,

ano, drak může vrátit zpět do zásoby figurku stavitele i prasátka.

Doporučuji prohlédnout obrázek v tématu

- je na něm tabulka s informacemi kam je možné kterou figurku umístit. :)
Víla - Pokud stojí víla celé jedno kolo u stejného hráče dostane za ni, jakmile je na tahu, okamžitě 1 bod.

Kupci a stavitele - Pokud hráč přiloží kartičku k městu, nebo cestě ve které má svého stavitele může si vzít ještě jednu kartičku. Pokud i druhou kartičku přiloží k městu nebo cestě ve které má svého stavitele, další kartičku si již brát nesmí.
[-] 2x   Dupi, Eldenroot
Napadla mě jedna otázka:

Pokud se figurka dostane prostřednictvím tajné chodby nebo létajícího stroje na kartičku kde stojí i drak.
Vrátí se ihned do zásoby hráče, nebo se figurka vrátí až se drak dá do pohybu a nebo na této kartičce zůstane figurka stát?
[-] 1x   Chmura
Díky @Chmura, to zní logicky. Souhlasím také s touto verzí :)
[-] 1x   Chmura
Sloučeno několik příspěvku s otázkami na pravidla rozšíření Princezna a drak.

Vzhledem k tomu že původní odpovědi na zdejší otázky byly napsané podle českých návodů od Albi či Mindoku, jsou některé odpovědi napsané nesprávně. Nově jsem nastudoval pravidla z

a objevil tak v těchto pravidlech spousty nedostatků (víc

). Nyní tedy správné odpovědi na Vaše otázky:

(5.1.2015, 23:11)xSiskaA Napsal(a): 2) Princezna - pokud přiložím kartičku města s princeznou k městu, kde mám figurku (figurky) jen já, dávám pryč i svou vlastní figurku?

3) Víla - Mohu si vzít ke své figurce vílu, když umístím kartičku se sopkou (nebo kartičku s princeznou a beru tím vlastní figurku - viz dotaz 2)? Vím, že pravidla pravděpodobně uvádí, že ne, ale např. mám aplikaci carcassonne na mobil a tam to možné je a přijde mi to osobně i logické, vzhledem k tomu, že tyto dvě herní varianty jsou pro mě v podstatě trest, tedy aspoň taková malá náplast...
2) Princezna nemusí odebrat žádnou figurku z města.

3) Vílu můžeš umístit/přemístit pokud přikládáš kartičku se sopkou.
Pokud přiložíš kartičku s princeznou a sebereš z města figurku, vílu přemístit nemůžeš. Pokud žádnou figurku nesebereš pak je možno vílu umístit/přemístit.

(17.1.2015, 18:54)Lucie Nárožná Napsal(a): Dobrý den,
měla bych dotaz, jak hrajete rozšíření Princezna a drak.
Konkrétně bych měla dotaz na vílu, jak ji správně použít? Když ji umístím do hry, může ji potom někdo další vzít a umístit jinam?
Pokaždé když přiložíš kartičku a neumístíš na ni svou figurku (fantoma je možné umístit) můžeš umístit nebo přemístit vílu (vílu lze umístit i pokud se přikládá kartička se sopkou).

(18.1.2015, 13:03)Lucie Nárožná Napsal(a): Možná bych se ještě chtěla zeptat na kartičku s princeznou. Když ji přiložím ke svému městu, kde mám figurku, znamená to, že figurku musím odebrat i přesto, že je moje?
Žádná figurka nemusí být z města odebrána.

Další pravidla:
Pokud hráč umístí/přemístí vílu na kartičku, kde se nachází více figurek, platí následující:
• Víla chrání před drakem všechny figurky na této kartičce.
• Pokud víla zůstane stát na kartičce více kol, získává 1 bod pouze ten hráč, který tam vílu umístil.
• Pokud je uzavřena nějaká oblast (město, cesta nebo klášter - na klášter se více figurek může dostat díky městu Carcassonne nebo létajícímu stroji) získává 3 body pouze ten hráč, který tam vílu umístil.

Pokud hráč přiloží kartičku se sopkou, může také provést ještě jednu z následujících akcí:
• umístit/přemístit vílu
• umístit stodolu
• umístit dílek věže
• umístit dílek mostu
• umístit budovu
• umístit figurku na kolo osudu (tato akce nelze provést se základními kartičkami, neboť na kartičce by musela být sopka a symbol kola s číslem)
@Chmura  aktualizovaný návod k rozšížení Princezna a drak jsem si pročetl a na žádnou chybku jsem nenarazil :)

Chválím obsah v novém návodu a zároveň doporočuji ostatním uživatelům aby si jej také pročetli. Naleznete v něm odpovědi na mnohé otázky a také jsou v něm opravené chyby jenž se nacházejí oficiálních českých pravidlech od Mindoku a Albi.

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  PRAVIDLA-DOTAZ Princezna a drak rsap 3 27 25.12.2025, 23:25
Poslední příspěvek: Mati
  PRAVIDLA-DOTAZ Dotaz ohľadne staviteľa granakova.p 2 52 4.4.2024, 17:52
Poslední příspěvek: Txema Garte
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO Princezna a drak - kedy bodovať nicko 4 61 21.6.2022, 15:26
Poslední příspěvek: nicko
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO Dotaz na Stanok, Vežu a Bazár patrikkh123 6 87 28.12.2021, 22:18
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZ NA PRAVIDLA - Cirkus (Může fantom cvičit akrobacii?) Windekind01 17 5 183 20.4.2021, 22:47
Poslední příspěvek: Bumsakalaka

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)